Ministrica dr. Asta Vrečko na Primorskem podpisala pogodbe za muzejske projekte v vrednosti okoli 4,5 milijona evrov

Ministrstvo za kulturo, 11. november 2022 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je danes mudila na regijskem obisku v Goriški in Obalno-kraški regiji. V okviru obiska je z županoma in županjo občin Ajdovščina, Komen in Divača podpisala pogodbe o sofinanciranju muzejskih projektov v vrednosti okoli 4,5 milijona evrov. Gre za projekte, ki so vključeni v Načrt za okrevanje in odpornost (NOO).

Vabilo k oddaji vlog za sofinanciranje projektov v okviru programa Ustvarjalna Evropa

Ministrstvo za kulturo, 10. november 2022 ― Ministrstvo za kulturo vabi k oddaji vlog za sofinanciranje projektov, izbranih na razpisih programa Ustvarjalna Evropa. Do sofinanciranja v letu 2022 so upravičeni projekti, ki so bili izbrani v obdobju 2019–2022. Ukrep sofinanciranja je namenjen spodbujanju mednarodnega povezovanja slovenskih izvajalcev na področju kulturnih in ustvarjalnih sektorjev ter krepitvi njihovih operativnih zmogljivosti. Rok za prijavo je 15. november.

Predstavitev rezultatov projekta eDediščina

Ministrstvo za kulturo, 10. november 2022 ― Ministrstvo za kulturo bo predstavilo rezultate projekta eDediščina, ki ga vodi Direktorat za kulturno dediščino. S projektom želimo okrepiti uporabo e-storitev na področju kulturne dediščine ter posodobiti podatke in procese na področju varstvenih režimov kulturne dediščine v prostoru. Zbrane na predstavitvi bo uvodoma nagovoril državni sekretar Matevž Čelik.

Ta veseli dan kulture – vabljeni k vpisu dogodkov

Ministrstvo za kulturo, 9. november 2022 ― Na Ministrstvu za kulturo letos znova pripravljamo pregled brezplačnih kulturno-umetniških dogodkov, ki bodo po vsej Sloveniji potekali 3. decembra, na dan odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture. Številne kulturne ustanove bodo v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna na široko odprle svoja vrata. Kulturne ustanove zato vabimo, da z vpisom prireditev sooblikujejo program dogodkov.
še novic